Hoe kunt u energie vergelijken?

Als u de energieprijzen wilt vergelijken dan zijn hier diverse opties voor. Het meest voorkomende is het online energieprijzen vergelijken. U vraagt zich misschien af wat er allemaal bij de kosten voor energie hoort. Het gaat dan over de leveringskosten, de energiebelasting, de btw, de vastrechtkosten en de regiotoeslag. Thuis en op uw werk heeft u te maken met energiekosten van stroom en/of gas.

Hoogte energiekosten

De hoogte van de energiekosten is afhankelijk van hoeveel energie dat u per dag, week, maand, verbruikt. Ook ligt het er aan wie dat de energieleverancier is. U kunt er achter komen wat u moet betalen aan energiekosten, u kunt namelijk gewoon energie vergelijken. U kunt onze energievergelijker gebruiken en dan kan de berekening van energiekosten snel plaatsvinden. Hierbij is het noodzaak dat u een aantal gegevens in gaat vullen. Denk daarbij aan gegevens als uw postcode en huisnummer en de elektriciteitsmeter die u hebt (enkel of dubbel). Daarna moet u het energieverbruik per jaar aangeven. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden op de laatste jaarafrekening. U vult hierbij in hoeveel elektriciteit in kWh u per jaar verbruikt en hoeveel m3 gas u per jaar verbruikt.

Het kan ook zijn dat u geen elektriciteit of  gas, maar stadsverwarming hebt, dit kunt u dan ook aangeven. Ook kunt u dan de huidige energieleverancier invullen en vervolgens worden de energieprijzen berekend. Deze kunnen dan worden vergeleken met andere energiemaatschappijen. Op deze manier kunt u zien of dat u elders goedkoper uit kunt zijn wat betreft de energieprijzen en zo kunt u dan geld besparen. Enkel met energie vergelijken kunt u hierachter komen.