Besparen op de energierekening

Iedereen denkt het wel eens, kan de energierekening niet wat lager? De rekening van de energieleverancier is maandelijks een flinke kostenpost, gemiddeld ongeveer €155,00 per huishouden. Hoe hoog de energierekening precies is, is vaak afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal bewoners. Een groot huis met meerdere bewoners zorgt voor een flinke energierekening, deze kan al snel oplopen tot meer dan €200,00 per maand. Bent u de hoge energierekening ook zat? Met een paar handige tips kunt u al flink geld besparen.

Besparen op stroom

Wilt u minder stroom verbruiken, en hiermee de rekening verlagen? Let dan op het energielabel van nieuwe huishoudelijke apparaten. Huishoudelijke apparaten met het energielabel A+++ zijn het zuinigst, en apparaten met het energielabel G het minst zuinig. Ondanks dat de apparaten met een goed energielabel vaak duurder zijn verdiend u dit op de lange termijn terug door een lagere energierekening.

Besparen op gas

De hoogte van de gasrekening is afhankelijk van de grootte van uw woning, de isolatie van uw woning, de weersomstandigheden en de door u gewenste temperatuur in huis. Wilt u ook uw gasrekening verlagen? Door de verwarming 1 graad lager te zetten, bespaart u gemiddeld al 7% op uw energierekening. Voor een gemiddeld huishouden komt dit neer op ongeveer €80,00 per jaar.

En wilt u nog meer besparen? Door betere isolatie, bijvoorbeeld met dubbel glas, kunt u ook flink besparen. Door uw ramen te vervangen met HR++ glas kunt u in een gemiddeld eengezinswoning tot wel €280,00 per jaar besparen!

Wilt u de verwarming niet lager zetten of geld investeren in isolatie? Vergelijk dan uw huidige energieleverancier is met andere leveranciers, door over te stappen kunt u ook honderden euro’s besparen. Met deze tool kunt u eenvoudig energieleveranciers vergelijken.